Salmon Fillet – How to Do it Yourself! – Cooking Tips

August 06, 2018

Salmon is an awesome fish. Every nutrition is there. Saturated fat, cholesterol (YES, your body needs some of it!), protein, vitamin B-12, and vitamin B-6. However, we really depend on our fishmonger to fillet our salmon. Do you know that filleting it by yourself is surprisingly easy? You just need the fish (obviously, duh), super sharp knife, and a cutting board. Slow jazz is recommended, hehe.

How to Fillet Your Salmon

How to Fillet Your Salmon

Follow our video here to do it yourself.

Protips:
1. Choose the tail portion. It contains less fishbone and easier to fillet.
2. Make sure your knife is REALLY SHARP. It will help you tremendously!
3. Some people tell you to throw away the skin. DON’T! Salmon skin is healthy and delicious to eat.

We usually use this lovely fish for our baby’s food. Check the video here.

Now you know how to fillet your delicious fish. Have you learned something new? Let’s discuss your own method here!

By Yunita

Aku adalah seorang istri dan ibu dua anak yang suka banget sharing tentang tips parenting, resep masakan yang mudah dan enak, review perlengkapan dapur, dan juga tips travelling bersama keluarga.

Related Articles

WELCOME 2019!

WELCOME 2019!

2019 tinggal beberapa minggu lagi! Kalau sudah akhir tahun gini, saatnya ngomongin soal PENCAPAIAN tahun ini, RESOLUSI tahun depan, dan LIBURAN akhir tahun. Yay...! Tahun ini banyak banget berkah yang kami dapatkan. Semua itu tidak terlepas dari hasil kerja keras aku...

read more

13 Comments

  1. Indah Widjaja

    Wah, kakak Yunita keluar video baru lagi. Keren kakak

    Reply
  2. desyoktafia

    Hmm..
    Yummy !

    bikin menu MPASI makin bergizi dan nikmat !

    Reply
  3. rahaps

    yummy yummy new video from the oven

    Reply
  4. Ahmadi

    Saya suka banget ikan salmon. Kalo traveling di Eropa dan teman-teman host sajikan ini, senang banget. Mereka beli yang sudah bentuk fillet.

    Reply
  5. Dian Radiata

    Duh kenapa aku belum pernah berhasil memfillet ikan salmon ya? Kalo ngeliat kok kayaknya gampang, tapi pas nyoba langsung hehehe

    Reply
  6. Prijan

    i have no cooking skill, moms have to try it. Ya…

    Reply
  7. dananwahyu

    baru tahu kalau makanan bayi yang mengandung uap air banyak , bikin bayi kembung. nice tips

    Reply
  8. arreza mp

    terima kasih informasi atas makanan nya
    jadi pengen coba juga di rumah
    hehehe

    Reply
  9. Juli

    Pernah nyoba fillet, tp failed gara2 pisonya krg tajam hehehe. Thanks tipsnya ce, pengen juga nyoba fillet lagi next time..

    Reply
  10. sri murni

    I love salmon so much… my kids as well. Much expensive than other fish but very tasty. Thanks for the tips ante Yunita, you are great mom and creative. I could’t agree more to the third one, don’t throw away the skin. Yes… the Salmon skin is healthy and delicious to eat.

    Reply
  11. Zacka Mega

    wuih sedapnye nih ikan salmon, jadi lafer pagi2 gini ce, mau dong ce bertamu entar dimasakin salmon hehehe

    Reply
  12. Hijab Traveller

    Sepertinya mudah, jadi pengen coba fillet sendiri ikan salmonnya. Walau mahal tapi rasanya enak dan gizinya tinggi nih ikan.

    Reply
  13. wenny prihandina

    hmmmmm.. kalau gak ada salmon gimana ce? bisa diterapkan buat jenis ikan yang lain gak?

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This